Articolul 29 din Legea Privind siguranța alimentelor în Republica Moldova. Planul general de gestionare a crizelor în sectorul alimentelor și furajelor

(1) Guvernul aprobă Planul general pentru gestionarea crizelor în sectorul alimentelor și furajelor (denumit în continuare planul general).

(2) Planul general prevede tipurile de situații care implică riscuri directe sau indirecte pentru sănătatea umană derivînd din produse alimentare sau din hrana pentru animale, ce nu pot fi prevenite, eliminate sau reduse la un nivel acceptabil prin dispozițiile existente sau nu pot fi gestionate în mod adecvat numai prin aplicarea prevederilor art. 28.

(3) În cazul survenirii unei situații de criză în domeniul siguranței produselor alimentare și a hranei pentru animale, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor instituie imediat o celulă de criză la care participă și autoritățile publice centrale, de asemenea, dacă este necesar, asigură asistența științifică și tehnică.

(4) Celula de criză răspunde de colectarea și evaluarea tuturor informațiilor relevante și de identificarea opțiunilor disponibile pentru prevenirea, eliminarea sau reducerea la un nivel acceptabil a riscurilor pentru sănătatea umană cît mai rapid și mai eficient posibil.

(5) Celula de criză poate solicita sprijinul oricărei persoane de drept public sau de drept privat a cărei experiență o consideră necesară pentru gestionarea, în mod eficient, a crizei în domeniul siguranței produselor alimentare și a hranei pentru animale.

(6) Celula de criză informează permanent publicul asupra riscurilor implicate de criza din domeniul siguranței produselor alimentare și a hranei pentru animale, precum și asupra măsurilor luate.

Art 29 Legea Privind siguranța alimentelor în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №306 din 30.11.2018

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului