Articolul 23 din Legea Privind siguranța alimentelor în Republica Moldova. Personalul întreprinderilor din domeniul alimentar

(1) Producerea și distribuirea produselor alimentare se efectuează numai de către persoanele care, la angajare, au fost supuse unui examen medical preventiv și, ulterior, efectuează examene medicale periodice, îndeplinesc condițiile de sănătate stabilite de către Guvern, au calificarea profesională necesară pentru operațiunile pe care le execută, au fost instruite igienic și posedă cunoștințe suficiente în domeniul sănătății publice, al igienei produselor alimentare și al igienei muncii și au fost atestate conform reglementărilor din domeniul alimentar stabilite de către Guvern.

(2) Persoanele afectate de maladii infecțioase sau cele suspectate că ar suferi de astfel de maladii, persoanele care au fost în contact cu asemenea bolnavi și persoanele purtătoare ale agenților patogeni de maladii infecțioase nu sînt admise la executarea operațiunilor ce implică contactul direct cu produsele alimentare și materialele care vin în contact cu produsele alimentare.

Art 23 Legea Privind siguranța alimentelor în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №306 din 30.11.2018

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului