Articolul 89 din Legea Cu privire la serviciile de plată şi moneda electronică în Republica Moldova. Cerinţe cu privire la protejarea fondurilor

(1) Societatea emitentă de monedă electronică este obligată să protejeze fondurile primite în schimbul monedei electronice emise, în conformitate cu dispoziţiile art.26. Societatea emitentă de monedă electronică are obligația să țină evidența fondurilor primite de la fiecare deținător al monedei electronice separat de fondurile altei persoane şi de fondurile proprii, precum şi să le depună (înregistreze) în conturi bancare separate în băncile din Republica Moldova, deschise de societatea emitentă de monedă electronică în monedele contra căror nominal a emis moneda electronică și/sau să investească fondurile respective în active sigure, lichide și cu risc scăzut, astfel cum sunt stabilite de Banca Națională.

 (2) Nu este necesară protejarea fondurilor primite sub formă de plată printr-un instrument de plată pînă în momentul în care este creditat contul de plăţi al societăţii emitente de monedă electronică sau fondurile sînt făcute disponibile în alt mod pentru societatea emitentă de monedă electronică, în conformitate cu cerinţele privind termenele de executare prevăzute la art.64 alin.(1), după caz.

(3) Fondurile primite sînt supuse protejării în cel mai scurt timp, dar nu mai tîrziu de 5 zile lucrătoare de la data emiterii monedei electronice.

(4) Societatea emitentă de monedă electronică informează în prealabil Banca Naţională în legătură cu orice schimbare semnificativă a măsurilor adoptate în vederea protejării fondurilor primite în schimbul monedei electronice emise (schimbarea băncii/băncilor unde sînt depuse fondurile primite în schimbul monedei electronice emise etc.).

Art 89 Legea Cu privire la serviciile de plată şi moneda electronică în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №114 din 18.05.2012

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului