Articolul 20 din Legea Privind produsele alimentare în Republica Moldova. Organizarea şi efectuarea controlului inofensivităţii produselor alimentare şi a materialelor în contact cu produsele alimentare în procesul de producţie

(1) Agenţii economici din sectorul alimentar sînt obligaţi să organizeze şi să efectueze, în procesul de producţie, controlul inofensivităţii produselor alimentare şi a materialelor în contact cu produsele alimentare şi controlul respectării cerinţelor reglementărilor în domeniul alimentar aplicabile privind condiţiile de producere şi de distribuire a acestor produse şi materiale.

(2) Producătorii sînt obligaţi să organizeze şi să efectueze, pe parcursul fluxului tehnologic, controlul inofensivităţii fiecărui lot de produse alimentare şi de materiale în contact cu produsele alimentare, să înregistreze rezultatele acestui control şi să le păstreze o anumită perioadă de timp, să transmită cumpărătorului, împreună cu acestea, certificatul de calitate, certificatul de conformitate sau declaraţia de conformitate, cu excepţia produselor alimentare preparate în unităţile de alimentaţie publică.

(3) Controlul inofensivităţii produselor alimentare şi a materialelor în contact cu produsele alimentare se efectuează în conformitate cu programele elaborate de agenţii economici din sectorul alimentar, în baza reglementărilor în domeniul alimentar aplicabile.

Art 20 Legea Privind produsele alimentare în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №78 din 18.03.2004

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului