Articolul 22 din Legea Privind produsele alimentare în Republica Moldova. Personalul întreprinderilor din sectorul alimentar

(1) Producerea şi distribuirea produselor alimentare se efectuează numai de către persoane care, la angajare, au fost supuse examenului medical preventiv şi ulterior trec examene medicale periodice, îndeplinesc condiţiile de sănătate stabilite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, au calificarea profesională necesară pentru operaţiunile pe care le execută, au fost instruite igienic şi posedă cunoştinţe suficiente în domeniul sănătăţii publice, al igienei produselor alimentare şi igienei muncii, sînt atestate conform reglementărilor în domeniul alimentar aplicabile.

(2) Persoanele afectate de maladii infecţioase sau cele suspectate că ar suferi de atare maladii, persoanele care au fost în contact cu asemenea bolnavi, care sînt purtători ai agenţilor patogeni de maladii infecţioase nu sînt admise la executarea operaţiunilor ce implică contactul direct cu produsele alimentare şi materialele în contact cu produsele alimentare.

Art 22 Legea Privind produsele alimentare în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №78 din 18.03.2004

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului