Inofensivitatea produselor alimentare şi a materialelor în contact cu produsele alimentare se asigură prin:
a) reglementarea, controlul şi supravegherea de stat în domeniul asigurării inofensivităţii lor;
b) realizarea de către agenţii economici din sectorul alimentar a unor măsuri organizatorice, agrochimice, veterinare, tehnologice, sanitaro-antiepidemice şi fitosanitare în vederea respectării cerinţelor reglementărilor în domeniul alimentar aplicabile;
c) controlul inofensivităţii produselor alimentare şi a materialelor în contact cu produsele alimentare, efectuat de către agenţii economici din sectorul alimentar pe tot circuitul alimentar, inclusiv prin aplicarea sistemului de analiză a pericolului şi de control al circuitului alimentar în punctele critice de control;
d) aplicarea măsurilor de reprimare a încălcărilor prezentei legi, inclusiv ale cerinţelor reglementărilor în domeniul alimentar aplicabile, aplicarea măsurilor de răspundere administrativă, civilă şi penală faţă de persoanele care au comis astfel de încălcări.
Art 6 Legea Privind produsele alimentare în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №78 din 18.03.2004
Structura actului