Articolul 6 din Legea Privind produsele alimentare în Republica Moldova. Asigurarea inofensivităţii produselor alimentare şi a materialelor în contact cu produsele alimentare

Inofensivitatea produselor alimentare şi a materialelor în contact cu produsele alimentare se asigură prin:

a) reglementarea, controlul şi supravegherea de stat în domeniul asigurării inofensivităţii lor;

b) realizarea de către agenţii economici din sectorul alimentar a unor măsuri organizatorice, agrochimice, veterinare, tehnologice, sanitaro-antiepidemice şi fitosanitare în vederea respectării cerinţelor reglementărilor în domeniul alimentar aplicabile;

c) controlul inofensivităţii produselor alimentare şi a materialelor în contact cu produsele alimentare, efectuat de către agenţii economici din sectorul alimentar pe tot circuitul alimentar, inclusiv prin aplicarea sistemului de analiză a pericolului şi de control al circuitului alimentar în punctele critice de control;

d) aplicarea măsurilor de reprimare a încălcărilor prezentei legi, inclusiv ale cerinţelor reglementărilor în domeniul alimentar aplicabile, aplicarea măsurilor de răspundere administrativă, civilă şi penală faţă de persoanele care au comis astfel de încălcări.

Art 6 Legea Privind produsele alimentare în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №78 din 18.03.2004

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului