Articolul 5-1 din Legea Privind produsele alimentare în Republica Moldova. Igiena şi siguranţa produselor alimentare și materialelor în contact cu produsele alimentare

(1) Persoanele fizice şi juridice care produc, achiziţionează, depozitează, transportă şi plasează pe piaţă produse alimentare sau prestează servicii de alimentaţie publică trebuie să respecte regulamentele sanitare şi să efectueze măsuri de asigurare a siguranţei produselor respective.

(2) Sistemele de siguranţă a produselor alimentare trebuie introduse pe tot lanţul alimentar, conform principiului „de la fermă la consumator” şi conform sistemului de analiză a pericolului, recomandat de Comisia Codex Alimentarius.

(3) Identificarea într-un termen util a toxiinfecţiilor alimentare, a legăturii dintre acestea şi produsele alimentare sursă, trasabilitatea produselor alimentare incriminate trebuie asigurate prin implementarea unor sisteme integrate de supraveghere, investigare şi alertă rapidă, cu implicarea sectoarelor sănătăţii şi veterinar.

(4) Pentru a asigura rechemarea produselor alimentare nesigure şi monitorizarea efectelor lor asupra sănătăţii umane, pe tot lanţul alimentar vor fi implementate sisteme de trasabilitate.

Art 5-1 Legea Privind produsele alimentare în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №78 din 18.03.2004

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului