Articolul 21 din Legea Privind produsele alimentare în Republica Moldova. Sistemul de analiză a pericolului şi de control al circuitului alimentar în punctele critice de control

Agenţii economici din sectorul alimentar implementează sisteme de analiză a pericolului şi de control al circuitului alimentar în punctele critice de control, bazîndu-se pe:

a) analiza eventualelor pericole de contaminare a produselor alimentare pe parcursul fluxului tehnologic în cadrul întreprinderilor din sectorul alimentar;

b) determinarea etapelor fluxului tehnologic ce prezintă eventuale pericole şi stabilirea punctelor critice;

c) efectuarea controlului în punctele critice;

d) estimarea periodică a eficienţei controlului efectuat conform prevederilor specificate la lit.a)-c) şi actualizarea acestor prevederi în cazul modificării procesului de producere a produselor alimentare.

Art 21 Legea Privind produsele alimentare în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №78 din 18.03.2004

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului