Articolul 11 din Legea Сomunicaţiilor electronice* în Republica Moldova

(1) Agenţia este condusă de un Consiliu de administraţie, constituit din preşedintele consiliului care este şi directorul Agenţiei, numit în continuare director, şi doi membri ai consiliului - directori adjuncţi ai Agenţiei, numiţi în continuare directori adjuncţi.

(2) Deciziile Consiliului de administraţie se adoptă cu o majoritate de voturi. Fiecare membru al Consiliului de administraţie deţine un vot.

(3) Directorul şi directorii adjuncţi sînt desemnaţi de către Guvern pentru un termen de 4 ani.

(4) În cazul apariţiei, din diferite motive, a unui loc vacant de director sau de director adjunct, Guvernul, în termen de o lună, desemnează un nou director sau director adjunct. Nici unul dintre membrii Consiliului de administraţie nu poate deţine funcţia mai mult de 8 ani.

(5) Directorul, directorii adjuncţi şi angajaţii Agenţiei trebuie să fie cetăţeni ai Republicii Moldova, să aibă studii superioare, să posede calificare profesională superioară şi experienţă de muncă în domeniul comunicaţiilor electronice. Nu pot fi numiți în funcțiile de director și director adjunct al Agenției persoanele în privința cărora există interdicția de a ocupa o funcţie publică sau de demnitate publică, ce derivă dintr-un act de constatare al Autorității Naționale de Integritate.

(6) Directorul şi directorii adjuncţi pot fi eliberaţi din funcţii de către Guvern în cazul:

a) demisiei;

b) îndeplinirii necorespunzătoare, în mod sistematic, a atribuțiilor acordate prin lege, fapt stabilit prin actul de constatare rămas definitiv;

c) pierderii cetăţeniei Republicii Moldova;

d) imposibilităţii exercitării funcţiei din motive de sănătate;

e) alegerii sau desemnării în altă funcţie;

f) incompatibilității stabilite prin actul de constatare rămas definitiv;

g) stabilirii, prin actul de constatare rămas definitiv, a emiterii/adoptării unui act administrativ, încheierii directe sau prin intermediul unei persoane terțe a unui act juridic, luării sau participării la luarea unei decizii fără soluționarea conflictului de interese real în conformitate cu prevederile legislației privind reglementarea conflictului de interese;

h) nedepunerii declarației de avere și interese personale sau refuzului de a o depune în condițiile art. 27 alin. (8) din Legea nr. 132 din 17 iunie 2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate;

i) dispunerii de către instanța de judecată, prin hotărîre irevocabilă, a confiscării averii nejustificate;

 j) condamnării la privaţiune de libertate prin hotărîre definitivă a instanţei de judecată;

k) altor situaţii prevăzute de lege.

(7) Decizia de eliberare din funcție a directorului sau, după caz, a directorilor adjuncți se face publică la momentul emiterii acesteia. Persoana eliberată în temeiul alin. (6) lit. b) trebuie să primească o expunere în scris a motivelor de eliberare din funcție și are dreptul de a solicita publicarea acesteia.

(8) Directorul angajează prin concurs personalul Agenției.

(9) Structura organizatorică, statele de personal, remunerarea personalului și bugetul Agenției se aprobă de către Consiliul de administrație al Agenției.

(10) Directorul şi directorii adjuncţi nu sînt în drept să deţină funcţii, acţiuni şi/sau părţi sociale, să aibă cîştiguri materiale ori financiare sau să intervină pentru angajarea unei persoane, sau să negocieze angajarea sa după expirarea termenului de aflare în funcţie la întreprinderile a căror activitate este reglementată de Agenţie.

(11) Anual, pînă în data de 30 aprilie, Agenţia publică raportul privind activitatea sa în vederea implementării strategiei de dezvoltare a comunicaţiilor electronice şi a reglementărilor sale, precum şi anuarul statistic privind dezvoltarea comunicaţiilor electronice în Republica Moldova în anul precedent.

Art 11 Legea Сomunicaţiilor electronice* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №241 din 15.11.2007

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului