Articolul 3 din Legea Privind fondurile de pensii facultative în Republica Moldova. Înființarea fondului de pensii

(1) Fondul de pensii se înființează de către administrator pe baza contractului de societate civilă încheiat în formă scrisă, la care participantul devine parte după semnarea contractului individual de aderare și virarea contribuției. Un fond de pensii trebuie să aibă minimum 15 participanți.

(2) Fondul de pensii ocupaționale se înființează cu condiția acceptării de către angajatorul care intenționează să achite contribuții pentru salariații proprii a planului de pensii facultative și încheierii contractului de administrare fiduciară cu administratorul.

(3) Înființarea unui fond de pensii, inclusiv aprobarea prospectului planului de pensii facultative, ține de competenţa consiliului administratorului.

(4) Sediul fondului de pensii este cel al administratorului respectivului fond. Administratorul exercită toate drepturile aferente deţinerii şi gestionării activelor fondului de pensii.

(5) Denumirea fondului de pensii va conţine sintagma „fond de pensii facultative” sau „fond de pensii ocupaţionale”, după caz. Denumirea fondului de pensii nu trebuie să inducă în eroare participanţii, potenţialii participanţi sau alte persoane.

(6) Fondul de pensii este administrat şi reprezentat în raporturile cu persoanele terţe, inclusiv în faţa instanţelor judecătorești, numai de către administrator.

Art 3 Legea Privind fondurile de pensii facultative în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №198 din 20.11.2020

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului