Articolul 239 Сodul vamal în Republica Moldova. Cazuri speciale

(1) Materialele menționate la art. 234, precum și instrumentele sau aparatele științifice care au fost importate cu scutire de drepturi de import în condițiile prevăzute la art. 237 nu pot fi împrumutate, gajate, date în locațiune, comodat, cesionate, transmise sub orice altă formă de dare în posesie ori folosință, cu titlu oneros sau gratuit, până la expirarea termenului de 3 ani din momentul obținerii facilităților, fără acordul Serviciului Vamal.

(2) Dacă materialele, instrumentele sau aparatele științifice au fost împrumutate, gajate, date în locațiune, comodat, cesionate, transmise sub orice altă formă de dare în posesie ori folosință, cu titlu oneros sau gratuit, către o instituție sau organizație îndreptățită să beneficieze de scutirea prevăzută la art. 233 sau 236, scutirea rămâne aplicabilă cu condiția ca instituția sau organizația să utilizeze materialele, instrumentele sau aparatele în scopurile pentru care a fost acordată scutirea.

(3) Dacă materialele, instrumentele sau aparatele științifice au fost împrumutate, gajate, date în locațiune, comodat, cesionate, transmise sub orice altă formă de dare în posesie ori folosință, cu titlu oneros sau gratuit, în cazurile menționate la alin. (1) din prezentul articol, instituțiile și organizațiile menționate la art. 234 și 236 achită drepturile de import aferente mărfurilor respective conform cotelor drepturilor de import în vigoare la data schimbării destinației, la valoarea în vamă determinată de Serviciul Vamal la acea dată.

Art 239 Сodul vamal în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №95 din 24.08.2021

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului