Articolul 277-3 Сodul vamal în Republica Moldova. Cazuri speciale

(1) Instituția de stat sau organizația care beneficiază de scutire nu este în drept, până la expirarea termenului de 3 ani din momentul obținerii facilităților, de a împrumuta, a închiria, a transfera sau de a transmite sub orice altă formă de dare în posesie ori folosință, cu titlu oneros sau gratuit, mărfurile și echipamentele menționate la art. 277 în alte scopuri decât cele prevăzute la alin. (1) lit. a) și b) din articolul respectiv, fără acordul Serviciului Vamal.

(2) În cazul în care mărfurile și echipamentele sunt împrumutate, gajate, date în locațiune, comodat, cesionate, transmise sub orice altă formă de dare în posesie ori folosință, cu titlu oneros sau gratuit, unei instituții de stat sau organizații în drept să beneficieze de scutire în temeiul art. 277 și 277-2, scutirea continuă să fie acordată cu condiția ca aceasta din urmă să folosească mărfurile și echipamentele în scopuri care conferă dreptul la o astfel de scutire.

În alte cazuri, împrumutul, gajul, darea în locațiune, comodatul, cesiunea, transmiterea sub orice altă formă de dare în posesie ori folosință, cu titlu oneros sau gratuit, sunt supuse plății prealabile a drepturilor de import la cotele în vigoare la data schimbării destinației, în funcție de tipul de mărfuri sau echipamente și de valoarea în vamă determinată de Serviciul Vamal la momentul importului mărfurilor în cauză.

Art 277-3 Сodul vamal în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №95 din 24.08.2021

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului