Articolul 201 din Legea insolvabilităţii în Republica Moldova. Dreptul de vot

(1) Numai creditorii ale căror creanţe au fost validate şi incluse în tabelul definitiv al creanţelor sînt în drept să voteze planul procedurii de restructurare. Creditorii ale căror drepturi nu sunt afectate de planul de reorganizare propus nu au dreptul la vot.

(2) În baza tabelului definitiv al creanţelor, administratorul insolvabilităţii întocmeşte o listă a creditorilor care au dreptul să voteze planul procedurii de restructurare.

(3) La începutul adunării de votare, administratorul insolvabilităţii informează creditorii despre voturile valabile primite în scris. Votul favorabil necondiţionat are valoare de acceptare a planului procedurii de restructurare. Votul sub orice condiționare se consideră vot negativ.

(4) Fiecare creanţă cu valoarea unui leu moldovenesc beneficiază de un drept de vot, pe care titularul îl exercită în clasa din care face parte creanţa.

(5) Creditorii garantați, creditorii bugetari, creditorii chirografari şi creditorii chirografari de rang inferior constituie clase distincte de creanţe, care votează separat.

(6) Creditorii care, direct sau indirect, controlează, sînt controlaţi ori se află sub control comun cu debitorul, în sensul legislaţiei pieţei financiare, pot participa la şedinţă, fiind însă în drept să voteze planul procedurii de restructurare doar în cazul în care acesta le acordă mai puţin decît ar primi în cazul falimentului.

Art 201 Legea insolvabilităţii în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №149 din 29.06.2012

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului