Articolul 213 din Legea insolvabilităţii în Republica Moldova. Limitele de creditare a debitorului

(1) Planul procedurii de restructurare poate conţine prevederi referitor la prioritatea creditorilor în executarea obligaţiilor născute din contractele de împrumut şi din cele de creditare ale debitorului sau ale societăţii absorbante din perioada de supraveghere sau născute din executarea creanţelor creditorilor masei a căror executare a fost suspendată în perioada supravegherii. În acest caz, suma totală a creditelor nu va depăşi valoarea bunurilor debitorului menţionate în tabelul patrimoniului întocmit conform art. 195.

(2) Prevederile alin. (1) se aplică doar creditorilor în măsura în care suma creditului, a dobînzii şi a cheltuielilor se include în limitele de creditare şi doar în cazul cînd această creditare a avut loc cu acordul administratorului insolvabilităţii.

(3) Niciun furnizor de servicii – electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice sau altele asemenea – nu are dreptul, în perioada de realizare a planului procedurii de restructurare, să schimbe, să refuze ori să întrerupă temporar un astfel de serviciu către debitor sau către masa debitoare în cazul în care debitorul are calitatea de consumator captiv, potrivit legii. Instanţa de insolvabilitate poate, la cererea furnizorului, să dispună ca debitorul să constituie o cauţiune la o bancă, drept condiţie pentru îndatorirea furnizorului de a îi presta servicii în timpul procedurii stabilite în prezentul capitol. O astfel de cauţiune nu poate depăşi 30% din costul serviciilor prestate debitorului şi neachitate ulterior deschiderii procedurii.

Art 213 Legea insolvabilităţii în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №149 din 29.06.2012

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului