Articolul 208 din Legea insolvabilităţii în Republica Moldova. Efectele confirmării planului procedurii de restructurare

(1) După confirmarea planului procedurii de restructurare, activitatea debitorului se restructurează în modul corespunzător. Creanţele şi drepturile creditorilor şi ale celorlalte părţi interesate sînt modificate conform prevederilor planului.

(2) Debitorul este obligat să efectueze fără întîrziere schimbările de structură preconizate în planul procedurii de restructurare.

(3) În cazul intrării în procedura falimentului ca urmare a eşuării planului procedurii de restructurare sau în cazul unei executări silite, planul confirmat se consideră drept o hotărîre definitivă şi irevocabilă împotriva debitorului. Această prevedere se aplică şi în cazul executării silite împotriva unui terţ care şi-a asumat, de rînd cu debitorul, obligaţia executării necondiţionate a planului. Pentru executare silită, calitatea de titlu executoriu o va avea hotărîrea judecătorească de confirmare a planului.

(4) Creditorii conservă drepturile lor, pentru întreaga valoare a creanțelor, împotriva codebitorilor, a garanților gajiști și ipotecari și a fidejusorilor debitorului, chiar dacă au votat pentru acceptarea planului procedurii de restructurare.

(5) Remuneraţia administratorului insolvabilităţii şi a persoanelor antrenate în procedura de insolvabilitate prin acordul comitetului creditorilor, precum şi alte cheltuieli administrative vor fi achitate la momentul prevăzut de lege, cu excepţia cazurilor în care părţile interesate ar accepta în scris alte termene de plată. Planul procedurii de restructurare trebuie să prevadă modul de asigurare a acestei plăți. Plata va putea fi făcută trimestrial, pe bază de acte legale.

Art 208 Legea insolvabilităţii în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №149 din 29.06.2012

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului