Articolul 211 din Legea insolvabilităţii în Republica Moldova. Supravegherea realizării planului procedurii de restructurare

(1) În partea organizatorică, planul procedurii de restructurare va reglementa supravegherea realizării sale. În acest caz, supravegherea se limitează la executarea de către debitor a obligaţiilor specificate în plan.

(2) Planul procedurii de restructurare poate stabili extinderea supravegherii asupra executării obligaţiilor pe care le-a transmis unei societăţi, constituite, după intentarea procesului de insolvabilitate, special pentru a prelua bunurile şi obligaţiile spre administrare (societate absorbantă).

(3) Atribuţiile de supraveghere ţin de competenţa administratorului insolvabilităţii. În legătură cu aceasta, atribuţiile administratorului insolvabilităţii şi ale membrilor comitetului creditorilor, precum şi supravegherea din partea instanţei de insolvabilitate continuă. Prevederile art. 25 alin. (51) se aplică în mod corespunzător.

(4) Administratorul insolvabilităţii şi/sau reprezentantul debitorului vor prezenta trimestrial comitetului creditorilor, dacă a fost constituit, şi instanţei de insolvabilitate rapoarte asupra situaţiei financiare şi a tabloului patrimonial al debitorului, inclusiv perspectivele de realizare a planului procedurii de restructurare. Prezentarea acestor rapoarte nu afectează dreptul comitetului creditorilor şi al instanţei de insolvabilitate de a solicita în orice moment informaţii suplimentare şi rapoarte pentru o perioadă mai scurtă. Ulterior aprobării de către comitetul creditorilor, rapoartele vor fi înregistrate în instanţa de insolvabilitate, iar debitorul sau administratorul insolvabilităţii va notifica despre aceasta toți creditorii în vederea consultării rapoartelor. De asemenea, administratorul insolvabilităţii va prezenta şi situaţia cheltuielilor efectuate pentru bunul mers al activităţii, în vederea recuperării acestora, situație care va fi avizată de către comitetul creditorilor. La necesitate, comitetul creditorilor poate convoca adunarea creditorilor pentru a prezenta măsurile luate de debitor și/sau de administratorul insolvabilităţii, precum şi efectele acestora, şi va propune motivat şi alte măsuri.

(5) Dacă se constată că debitorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile a căror executare este supravegheată sau dacă se constată că executarea lor este imposibilă, administratorul insolvabilităţii informează imediat comitetul creditorilor şi instanţa de insolvabilitate. În cazul în care comitetul creditorilor nu a fost desemnat, administratorul insolvabilităţii informează creditorii menţionaţi în planul procedurii de restructurare.

Art 211 Legea insolvabilităţii în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №149 din 29.06.2012

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului