Articolul 58 din Legea insolvabilităţii în Republica Moldova. Buletinul de vot

(1) Votarea în cadrul adunării generale a creditorilor prin corespondenţă şi al adunării mixte, precum şi votarea secretă se fac cu buletin de vot a cărui formă şi al cărui text se aprobă de comitetul creditorilor.

(2) La adunarea la care sînt prezenţi creditorii, buletinele de vot pot fi completate înainte de adunare şi prezentate la înregistrarea participanţilor la adunare sau nemijlocit în timpul adunării.

(3) Buletinul de vot va cuprinde:

a) denumirea integrală a firmei debitorului insolvabil şi procedura intentată lui;

b) denumirea „Buletin de vot”;

c) data, ora şi locul adunării creditorilor;

d) formularea chestiunilor puse la vot şi succesiunea lor;

e) datele fiecărui candidat la funcţia de administrator al procesului de insolvabilitate, de membru al comitetului creditorilor, numele şi prenumele acestora;

f) variantele votului asupra fiecărei chestiuni puse la vot, exprimate prin cuvintele „pentru”, „contra”;

g) modul de completare a buletinului – la votul cumulativ;

h) numele şi prenumele/denumirea creditorului – la votul deschis;

i) rangul şi valoarea creanţelor cu drept de vot ce aparţin creditorului;

j) termenul de restituire a buletinului.

(4) La completarea buletinului de vot, creditorul sau reprezentantul lui, în dreptul fiecărei chestiuni puse la vot, va lăsa doar una din variantele prevăzute ale votului.

(5) Dacă votul este deschis, buletinul va fi semnat de creditor sau de reprezentantul lui. Dacă votul este dat prin corespondenţă, semnătura creditorului sau a reprezentantului său legal va fi autentificată în modul stabilit.

(6) Supravegherea colectării buletinelor de vot şi numărarea voturilor date prin corespondenţă şi în formă mixtă se efectuează de către persoana care a convocat adunarea, dacă adunarea nu a dispus altfel.

(7) La numărarea voturilor date prin buletine de vot se iau în considerare voturile exprimate asupra problemelor în dreptul cărora votantul a lăsat în buletin numai una din variantele posibile de vot.

(8) La adunarea creditorilor mixtă, buletinele de vot vor fi prezentate în termenul indicat în buletin sau în timpul votării cu prezenţa creditorilor.

(9) Rezultatul votării se consemnează într-un proces-verbal, semnat de preşedintele şi de secretarul prezenţi la adunare.

(10) După perfectarea procesului-verbal privind rezultatul votului şi a procesului-verbal al adunării creditorilor, buletinele de vot se sigilează şi se depun la dosarul respectiv.

(11) Rezultatul votării în adunarea la care sînt prezenţi creditorii se anunţă în aceeași adunare, iar rezultatul votării prin corespondenţă sau al votării mixte se anunță suplimentar într-un aviz şi/sau intr-o informaţie despre rezultatul votului.

(12) Hotărîrea adunării creditorilor intră în vigoare la data anunţării rezultatului votării, dacă legislaţia în vigoare sau hotărîrea adunării nu prevede un alt termen de intrare a ei în vigoare. Hotărîrile adoptate de adunarea creditorilor sînt obligatorii pentru administratorul insolvabilităţii/lichidator, pentru reprezentantul debitorului şi membrii comitetului creditorilor, pentru toţi creditorii, atît cei prezenţi, cît şi cei care au lipsit de la adunare.

Art 58 Legea insolvabilităţii în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №149 din 29.06.2012

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului