Articolul 12 Codul transportului feroviar în Republica Moldova. Tarife în transportul feroviar

(1) Tarifele pentru transportul de călători, mărfuri, bagaje şi mesagerii pe calea ferată se stabilesc de către organul de specialitate al administraţiei publice centrale în baza politicii de stat a preţurilor şi tarifelor, care constituie prerogativa Guvernului. Tarifele pentru transportul în trafic internaţional se stabilesc în conformitate cu tratatele internaţionale la care Republica Moldova este parte.

(2) Tarifele modificate pentru transportul de călători şi taxele suplimentare corespunzătoare se publică în mass-media cu cel puţin 10 zile înainte de punerea lor în aplicare.

(3) Tarifele modificate pentru transportul de mărfuri şi taxele suplimentare corespunzătoare se publică în mass-media cu cel puţin 15 zile înainte de punerea lor în aplicare.

(4) Plata sumei pentru lucrările şi serviciile neprevăzute în Regulamentul tarifar şi executate de calea ferată la solicitarea expeditorului de mărfuri, destinatarului mărfurilor sau a călătorului, precum şi pentru lucrările incluse în valoarea transportului, dar executate de către expeditorul de mărfuri, destinatarul mărfurilor la solicitarea căii ferate, se achită conform înţelegerii dintre părţi.

Art 12 Codul transportului feroviar în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №309 din 17.07.2003

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului