Articolul 95 Codul transportului feroviar în Republica Moldova. Mărfurile care nu au fost transportate în termen în porturile de transbordare

(1) Mărfurile transportate în punctele de transbordare pînă la survenirea termenului declarat de încheiere a recepţionării mărfurilor sînt primite, fără obstacole, de la căile ferate de către porturile de transbordare. Dacă aceste mărfuri nu pot fi transportate în locurile de destinaţie cu transportul pe apă, în legătură cu închiderea navigaţiei, porturile, de comun acord cu expeditorul de mărfuri, sînt obligate să decidă cum să procedeze în asemenea cazuri.

(2) Mărfurile transportate în punctul de transbordare după expirarea termenului declarat de încheiere a recepţionării mărfurilor pot fi predate porturilor (cu acordul acestora) spre depozitare. Dacă porturile refuză recepţionarea mărfurilor spre depozitare, calea ferată, de comun acord cu expeditorul de mărfuri, decide cum să procedeze cu aceste mărfuri.

(3) Mărfurile transportate în trafic pe apă-feroviar, dar care nu au fost transportate în punctele de transbordare în legătură cu închiderea navigaţiei, cu acordul scris al expeditorilor de mărfuri, trebuie să fie expediate la destinaţie prin alte porturi în trafic feroviar direct.

(4) În cazurile menţionate la alin.(1)-(3), termenele de transportare a mărfurilor se prelungesc cu durata reţinerii lor.

Art 95 Codul transportului feroviar în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №309 din 17.07.2003

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului