Articolul 64 Codul transportului feroviar în Republica Moldova. Plata de utilizare a vagoanelor şi containerelor

(1) Pentru timpul aflării vagoanelor şi containerelor la dispoziţia expeditorului de mărfuri sau a destinatarului mărfurilor, precum şi pentru perioada de aşteptare de către calea ferată, din culpa acestora, a tragerii sau preluării vagoanelor şi containerelor, ei achită plăţi de utilizare a vagoanelor şi containerelor, calculate cu ora, stabilite de Regulamentul tarifar.

(2) Plata de utilizare a vagoanelor şi containerelor se stabileşte diferenţiat, în funcţie de tipul acestora.

(3) Pentru preluarea cu întîrziere de către destinatarii mărfurilor sau expeditorii de mărfuri a vagoanelor şi containerelor ce le aparţin sau a celor arendate de ei, calea ferată percepe, pentru perioada aflării acestor vagoane şi containere pe liniile ferate publice, o plată de 50% din plata de utilizare a vagoanelor şi containerelor, prevăzută de Regulamentul tarifar.

(4) Plata de utilizare a vagoanelor frigorifice ale secţiei frigorifice sau ale trenurilor se calculează din momentul încheierii lucrărilor de încărcare sau descărcare a ultimului vagon al acestor secţii sau trenuri.

(5) Pe liniile ferate cu ecartament îngust, plata de utilizare a vagoanelor, prevăzută de Regulamentul tarifar, se reduce cu 50%.

Art 64 Codul transportului feroviar în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №309 din 17.07.2003

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului