Articolul 53 Codul transportului feroviar în Republica Moldova. Răspunderea pentru autenticitatea datelor înscrise în documentele de transport

(1) Expeditorul de mărfuri poartă răspunderea patrimonială, prevăzută de prezentul cod, pentru autenticitatea datelor înscrise în scrisoarea de trăsură, precum şi pentru consecinţele rezultate din indicarea de către el în scrisoarea de trăsură a unor date greşite, inexacte sau incomplete.

(2) Calea ferată este în drept să verifice autenticitatea datelor, inclusiv masa mărfurilor, indicate de către expeditorul de mărfuri, prin cîntărire selectivă. În cazul depistării neautenticităţii datelor din documentele de transport, cheltuielile pentru efectuarea verificărilor le suportă expeditorul de mărfuri.

(3) Pentru indicarea în scrisoarea de trăsură a unor date greşite, inexacte şi incomplete privind mărfurile care necesită, în cadrul executării transportului, măsuri speciale de precauţie, pentru expedierea mărfurilor excluse de la transport sau pentru indicarea greşită a particularităţilor mărfurilor, expeditorii de mărfuri poartă răspunderea patrimonială prevăzută la art.133.

Art 53 Codul transportului feroviar în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №309 din 17.07.2003

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului