Articolul 74 Codul transportului feroviar în Republica Moldova. Deschiderea pentru exploatare a liniei ferate de acces construite

(1) Deschiderea pentru exploatare permanentă a liniei ferate de acces construite şi tragerea pe această linie a materialului rulant se admit după primirea ei spre exploatare de către o comisie, în a cărei componenţă intră un reprezentant al căii ferate, precum şi după stabilirea de către calea ferată, de comun acord cu posesorul liniei de acces, a modului de deservire a acestei linii.

(2) Pentru orice linie ferată de acces se întocmeşte paşaport tehnic, planul şi profilul longitudinal, precum şi schiţele lucrărilor de artă.

(3) În scopul acordării de servicii pe liniile ferate de acces cu rulajul de 100 şi mai multe vagoane pe zi sau pe care încărcarea-descărcarea medie zilnică este de 50 şi mai multe vagoane ale expeditorului de mărfuri sau ale destinatarului mărfurilor, se pot crea, pe bază de contract între aceştia şi calea ferată, subdiviziunile respective.

Art 74 Codul transportului feroviar în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №309 din 17.07.2003

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului