Articolul 141 Codul transportului feroviar în Republica Moldova. Tragerea pentru încărcare a vagoanelor şi containerelor goale necurăţate

(1) În cazul în care calea ferată, cu acordul expeditorului de mărfuri, a tras pentru încărcare vagoane şi containere goale necurăţate, cu uşile şi obloanele deschise, cu dispozitive de fixare a mărfurilor nedemontate, calea ferată trebuie să restituie expeditorului de mărfuri cheltuielile legate de efectuarea lucrărilor neexecutate de ea.

(2) Pentru efectuarea lucrărilor indicate la alin.(1), calea ferată acordă expeditorului de mărfuri un termen, stabilit de comun acord de către părţi.

(3) În cazul încălcării condiţiilor stabilite la art.68, destinatarul mărfurilor plăteşte căii ferate amendă în mărime de 810 lei pentru un vagon şi de 270 lei pentru un container, dacă contractul nu prevede altfel. Răspunderea patrimonială, în mărimile stabilite la prezentul articol, o poartă şi calea ferată în cazul tragerii la încărcare, fără acordul expeditorului de mărfuri, a unor vagoane şi containere goale necurăţate.

Art 141 Codul transportului feroviar în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №309 din 17.07.2003

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului