Articolul 73 Codul transportului feroviar în Republica Moldova. Coordonarea construcţiei şi racordării liniilor ferate de acces

(1) Racordarea liniilor ferate de acces la liniile ferate publice este autorizată de organul de specialitate al administraţiei publice centrale sau, la indicaţia acestuia, de către conducătorul căii ferate, de comun acord cu autorităţile administraţiei publice locale.

(2) Construcţia şi reconstrucţia liniilor ferate de acces, precum şi a dispozitivelor de încărcare, descărcare şi curăţare a vagoanelor şi containerelor, se efectuează de comun acord cu calea ferată de racordare. Construcţia noilor linii ferate de acces se coordonează şi cu autorităţile administraţiei publice locale respective.

(3) Construcţia şi starea dispozitivelor de cale ferată şi a instalaţiilor tehnice ale liniilor ferate de acces trebuie să corespundă normelor şi regulilor de construcţie şi să asigure trecerea vagoanelor cu norma de încărcare tehnică admisibilă pe linii ferate publice, iar la deservirea liniei ferate de acces de către locomotivele căii ferate, trebuie să asigure trecerea locomotivelor repartizate în acest scop.

(4) Liniile ferate de acces care nu aparţin căii ferate pot fi transmise acesteia pe bază de contract, inclusiv pentru deservirea lor tehnică.

Art 73 Codul transportului feroviar în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №309 din 17.07.2003

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului