Articolul 44 Codul transportului feroviar în Republica Moldova. Însoţirea mărfurilor de către salariaţii serviciului de pază paramilitară

(1) Transportul de mărfuri al căror nomenclator este aprobat în modul stabilit de organul de specialitate al administraţiei publice centrale se execută fiind însoţite de salariaţii serviciului de pază paramilitară al căii ferate. Pentru însoţirea acestor mărfuri, expeditorul de mărfuri achită taxele suplimentare prevăzute în Regulamentul tarifar.

(2) Nomenclatorul mărfurilor ale căror pază şi însoţire sînt efectuate de către reprezentanţii expeditorilor de mărfuri sau ai destinatarilor mărfurilor este stabilit de Regulamentul transportului de mărfuri pe calea ferată.

(3) Mărfurile neincluse în nomenclatoarele prevăzute la acest articol pot fi însoţite de către reprezentanţii expeditorilor de mărfuri sau ai destinatarilor mărfurilor şi, în conformitate cu contractele încheiate cu calea ferată, de către salariaţii serviciului de pază paramilitară al acesteia.

Art 44 Codul transportului feroviar în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №309 din 17.07.2003

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului