Articolul 60 Codul transportului feroviar în Republica Moldova. Înştiinţarea despre sosirea mărfurilor în staţie

(1) Calea ferată este obligată să înştiinţeze destinatarul mărfurilor despre sosirea mărfurilor pe adresa acestuia cel tîrziu pînă la orele 12 ale zilei următoare celei de sosire a mărfurilor. Modul şi forma de înştiinţare se stabilesc de către şeful staţiei de cale ferată de destinaţie. La solicitarea destinatarului mărfurilor, poate fi stabilit şi un alt mod de înştiinţare.

(2) În cazul în care calea ferată nu înştiinţează destinatarul mărfurilor despre sosirea mărfurilor, acesta este scutit de plata pentru utilizarea vagoanelor, containerelor şi de taxa suplimentară pentru depozitarea mărfurilor pînă la primirea înştiinţării respective.

(3) Calea ferată este obligată să înştiinţeze organul vamal despre sosirea, la staţia de destinaţie, a mărfurilor aflate sub control vamal. Eliberarea cu întîrziere a mărfurilor, în legătură cu executarea de către destinatarul mărfurilor a procedurilor vamale, nu îl scuteşte pe acesta de achitarea tuturor plăţilor cuvenite căii ferate.

(4) Staţia feroviară înştiinţează destinatarul mărfurilor despre ora tragerii vagoanelor şi containerelor pentru descărcare, cu mijloacele destinatarului mărfurilor, cu cel puţin 2 ore pînă la ora tragerii lor.

(5) Calea ferată poate acorda, pe bază de contract, informaţii prealabile destinatarului mărfurilor despre mărfurile care sosesc pe adresa acestuia.

Art 60 Codul transportului feroviar în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №309 din 17.07.2003

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului