Articolul 49 Codul transportului feroviar în Republica Moldova. Normele de încărcare a vagoanelor şi containerelor, condiţiile tehnice de încărcare a acestora

(1) Mărfurile trebuie încărcate în vagoane şi containere în corespundere cu normele tehnice de încărcare a acestora, stabilite de către organul de specialitate al administraţiei publice centrale, dar fără a depăşi capacitatea de încărcare conform marcajului indicat pe vagoane şi containere.

(2) Amplasarea şi fixarea mărfurilor în vagoane, inclusiv în material rulant deschis şi în containere, se efectuează în conformitate cu prevederile Condiţiilor tehnice de încărcare şi fixare a mărfurilor în vagoane şi containere, aprobate de organul de specialitate al administraţiei publice centrale.

(3) Nomenclatorul mărfurilor admise spre transportare în material rulant deschis şi nomenclatorul mărfurilor ce pot fi transportate în vrac se stabilesc de către organul de specialitate al administraţiei publice centrale şi se publică în culegerea "Regulamente de transport şi tarife în transportul feroviar".

Art 49 Codul transportului feroviar în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №309 din 17.07.2003

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului