Articolul 62 Codul transportului feroviar în Republica Moldova. Modul de preluare de către destinatar a mărfurilor a căror livrare nu a fost prevăzută în contract

(1) În cazul în care pe adresa destinatarului mărfurilor au sosit mărfuri a căror livrare nu a fost prevăzută în contractul încheiat între expeditorul de mărfuri şi destinatarul mărfurilor sau mărfuri ale căror denumiri nu corespund celor indicate în scrisoarea de trăsură, destinatarul mărfurilor este obligat să le preia de la staţia de cale ferată sub răspunderea sa şi să le depună la depozitare în scopul reglementării ulterioare a relaţiilor cu expeditorul de mărfuri.

(2) Destinatarul mărfurilor poate refuza preluarea mărfurilor menţionate la alin.(1) doar în cazul în care calitatea acestora, modificată prin alterare sau deteriorare, exclude posibilitatea utilizării lor totale sau parţiale.

(3) Destinatarul mărfurilor poartă răspundere patrimonială pentru alterarea mărfurilor, produsă din motivul descărcării şi scoaterii lor cu întîrziere, precum şi din motivul staţionării, din culpa sa, a vagoanelor pe liniile ferate de acces şi pe liniile staţiei de cale ferată.

Art 62 Codul transportului feroviar în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №309 din 17.07.2003

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului