Articolul 87 Codul transportului feroviar în Republica Moldova. Termenele de încheiere a contractelor şi soluţionarea divergenţelor izvorîte din contracte

(1) Contractele de exploatare a liniei ferate de acces şi contractele de tragere şi ridicare a vagoanelor se încheie pe un termen de cel mult 3 ani.

(2) Contractele sînt semnate de conducătorul căii ferate (sau, la însărcinarea acestuia, de şeful staţiei de cale ferată) şi de posesorul liniei ferate de acces (sau, la însărcinarea acestuia, de organizaţia care deserveşte linia de acces).

(3) În contractele de exploatare a liniei ferate de acces şi în contractele de tragere şi ridicare a vagoanelor se stipulează modul de revizuire a lor, pînă la expirarea termenului de validitate, în cazul modificării utilajului tehnic sau a tehnologiei de funcţionare a staţiei de cale ferată sau a liniei ferate de acces.

(4) Divergenţele izvorîte din contractele de exploatare a liniei ferate de acces şi din contractele de tragere şi ridicare a vagoanelor se examinează şi se soluţionează de către conducătorul căii ferate şi posesorii liniilor ferate de acces.

(5) În cazul imposibilităţii lichidării divergenţelor menţionate la alin.(4), litigiile sînt examinate în modul stabilit de legislaţia în vigoare. Divergenţele privind problemele ce ţin de asigurarea siguranţei circulaţiei şi integrităţii materialului rulant şi a containerelor se soluţionează de către conducătorul căii ferate.

(6) Pînă la soluţionarea litigiilor, raporturile dintre părţi se reglementează conform condiţiilor contractelor precedente.

Art 87 Codul transportului feroviar în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №309 din 17.07.2003

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului