Articolul 127-3 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Apariţia obligaţiei vamale la introducerea ilegală de mărfuri

(1) La introducerea ilegală de mărfuri pe teritoriul Republicii Moldova, obligaţia vamală apare la data cînd mărfurile sînt introduse.

(2) Plătitori vamali sînt:

a) persoanele care introduc mărfuri ilegal;

b) orice persoane care au participat la introducerea ilegală a mărfurilor şi care ştiau sau ar fi trebuit să ştie că introducerea acestora este ilegală;

c) persoanele juridice, persoanele care desfăşoară activitate de întreprinzător fără a se constitui persoană juridică şi care au dobîndit, au deţinut sau deţin mărfuri introduse ilegal, precum şi persoanele fizice care au dobîndit, au deţinut sau deţin mărfuri, altele decît obiectele de uz personal introduse ilegal, dacă ştiau sau ar fi trebuit să ştie, la data achiziţionării sau primirii mărfurilor, că acestea au fost introduse ilegal.

(3) Prin introducere ilegală de mărfuri, în sensul prezentului articol, se înţelege situaţia cînd mărfurile pasibile de drepturi de import nu au fost supuse total sau parţial procedurilor de vămuire.

Art 127-3 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului