Articolul 186-5 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Desemnarea agentului economic partener la crearea zonei de control vamal și încheierea contractului de colaborare

(1) Organul vamal are obligația să informeze toți ofertanții, prin publicarea unui comunicat informativ pe pagina web oficială a Serviciului Vamal, despre rezultatul concursului nu mai tîrziu de 3 zile lucrătoare de la semnarea de către membrii comisiei de selectare a procesului-verbal.

(2) După desemnarea celei mai bune oferte, comisia de selectare elaborează, în cel mult 30 de zile calendaristice de la data deciziei respective, un proiect de contract de colaborare și îl transmite agentului economic partener desemnat la crearea zonei de control vamal.

(3) Proiectul contractului de colaborare elaborat se negociază în cel mult 30 de zile calendaristice de la data primirii lui de către agentul economic partener desemnat la crearea zonei de control vamal. În cazul în care, la expirarea termenului stabilit, agentul economic refuză semnarea contractului, comisia de selectare este în drept să desemneze în calitate de agent economic partener la crearea zonei de control vamal ofertantul clasat pe locul imediat următor, conform rezultatelor evaluării.

(4) Proiectul contractului de colaborare în forma negociată urmează a fi semnat de conducerea organului vamal.

(5) Termenul contractului de colaborare nu poate fi mai mic de 3 ani, dar nu va depăși 30 ani, și este calculat din momentul semnării acestuia de către părți.

(6) Agentul economic partener desemnat la crearea zonei de control vamal are obligația de a constitui garanția bancară de bună execuție a contractului. Cuantumul garanției de bună execuție se stabilește de comisia de selectare și se indică în documentația standard. Garanția de bună execuție se constituie printr-o scrisoare de garanție bancară.

Art 186-5 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului