Articolul 258 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Sumele cuvenite martorilor, experţilor, specialiştilor, translatorilor şi martorilor asistenţi

(1) Martorilor, experţilor, specialiştilor, translatorilor şi martorilor asistenţi li se restituie cheltuielile de deplasare la organul vamal, de cazare şi li se plătesc diurnele.

(2) Experţii, specialiştii şi translatorii sînt retribuiţi pentru lucrul efectuat la solicitarea organului vamal dacă acest lucru nu este o obligaţie de serviciu.

(3) Persoanelor invitate la organul vamal în calitate de martori, experţi, specialişti, translatori, martori asistenţi li se păstrează locul de muncă de bază şi salariul mediu lunar în timpul deplasării lor şi al îndeplinirii obligaţiilor la organul vamal.

(4) Organul vamal plăteşte martorilor, experţilor, specialiştilor, translatorilor şi martorilor asistenţi sumele ce li se cuvin, după ce aceştia şi-au îndeplinit obligaţiile.

(5) Procedura de plată şi sumele cuvenite se stabilesc în conformitate cu legislaţia.

(6) Dacă persoana citată în calitate de martor, expert, specialist în cazul contravenţiei vamale nu locuieşte sau nu se află în ţară, cheltuielile pe care le suportă pentru a participa la efectuarea actelor de procedură sau la cercetarea cazului sînt restituite în conformitate cu procedura prevăzută de Serviciul Vamal.

Art 258 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului