Articolul 184-2 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Dispoziţii generale

(1) Declararea mărfurilor şi mijloacelor de transport în sensul art. 173 poate fi efectuată, cu permisiunea organului vamal, prin utilizarea unor proceduri simplificate, după cum urmează:

b) procedura declaraţiei simplificate – permite ca mărfurile şi mijloacele de transport să fie plasate sub un regim vamal la prezentarea declaraţiei simplificate, cu prezentarea ulterioară a unei declaraţii suplimentare. Declaraţia simplificată poate fi prezentată în forma unei declarații care nu conține toate datele necesare sau care nu este însoţită de toate documentele necesare plasării în regimul vamal solicitat;

c) procedura de vămuire la domiciliu – permite ca plasarea mărfurilor şi mijloacelor de transport sub un regim vamal să se desfăşoare la sediul declarantului sau în alte locuri desemnate sau aprobate de organul vamal. Organul vamal poate accepta plasarea mărfurilor sub un regim vamal printr-o înscriere în evidenţe a declarantului.

(2) Declaraţia simplificată sau înscrierea în evidenţe trebuie să conţină cel puţin datele necesare identificării mărfurilor.

(3) Declaraţia suplimentară şi cea simplificată menţionate la alin. (1) constituie un act unic şi indivizibil care devine valabil la data acceptării declaraţiei simplificate. În cazurile menţionate la alin. (1) lit. c), înscrierea în evidenţe are aceeaşi valoare juridică cu acceptarea declaraţiei vamale.

Art 184-2 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului