Articolul 266 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Prezenţa contravenientului persoană fizică, conducător al persoanei juridice sau adjunct al acestuia la cercetarea cazului de contravenţie vamală

(1) Cazul de contravenţie vamală este cercetat în prezenţa contravenientului persoană fizică, conducător al persoanei juridice sau adjunct al acestuia, a avocatului sau a reprezentantului contravenientului.

(2) Organul vamal înmînează sau expediază contravenientului o citaţie sau un proces-verbal privind cazul de contravenţie vamală, în care sînt consemnate locul şi timpul cercetării cazului.

(3) Cazul de contravenţie vamală poate fi cercetat în absenţa contravenientului persoană fizică, conducător al persoanei juridice sau adjunct al acestuia, a avocatului sau a reprezentantului contravenientului dacă:

a) există date despre încunoştinţarea la timp a contravenientului de locul şi timpul cercetării cazului, iar de la el nu a parvenit nici un demers referitor la amînarea cercetării;

b) există dovezi că, la momentul cercetării cazului, contravenientul nu se află în ţară;

c) contravenientul nu este identificat;

d) contravenţia vamală a fost comisă la expedierea de bunuri prin poşta internaţională.

Art 266 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului