Articolul 41-1 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Exportul temporar al mijloacelor de transport

(1) Mijloacele de transport înmatriculate în Republica Moldova pot fi exportate temporar în cazul în care urmează a fi reintroduse în ţară fără a suferi vreo modificare, cu excepţia uzurii lor normale.

(2) Exportul temporar al mijloacelor de transport utilizate la transportarea mărfurilor provenite din tranzacţiile economice externe se autorizează de către organul vamal fără obligaţia depunerii unei declaraţii vamale sau perfectarea altor formalităţi vamale.

(3) Prin derogare de la alin.(2), în cazul în care legislaţia naţională sau internaţională solicită efectuarea unui control asupra circulaţiei mijloacelor de transport înmatriculate în ţară, organele vamale pot condiţiona exportul temporar al mijlocului de transport de depunerea declaraţiei vamale respective, cu evidenţa operaţiunii.

(4) La reimportul mijloacelor de transport exportate temporar, cu excepţia mijloacelor de transport aflate la evidenţa temporară a organului vamal stabilită la alin. (3), declaraţia de reimport nu se depune.

Art 41-1 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului