Articolul 280 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Recurgerea la executarea deciziei privind aplicarea de sancţiune pentru contravenţie vamală

(1) Organul vamal recurge la executarea deciziei privind aplicarea de sancţiune pentru contravenţie vamală:

a) după expirarea termenului de atac;

b) la data emiterii de către instanţa de judecată a hotărîrii cu privire la plîngerea împotriva deciziei organului vamal.

(2) Organul vamal care a emis decizia privind aplicarea de sancţiune pentru contravenţie vamală recurge direct la executarea ei sau expediază organului financiar sau instituţiilor bancare un aviz despre recurgerea la executarea deciziei, sau recurge la executarea ei prin intermediul executorului judiciar, dacă un alt mod de executare a deciziei nu este posibil.

(3) Decizia privind aplicarea de sancţiune nu mai este pasibilă de executare dacă la executarea ei nu s-a recurs în termen de 6 luni de la data emiterii.

(4) În cazul în care executarea deciziei privind aplicarea de sancţiune este suspendată în legătură cu depunerea în termen a plîngerii împotriva acestei decizii, curgerea termenului de executare a deciziei, stabilit la alin.(3), se suspendă pînă la examinarea plîngerii sau recursului.

Art 280 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului