Articolul 186-4 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Evaluarea ofertelor

(1) În cel mult 30 de zile calendaristice de la data expirării termenului comunicatului informativ, comisia de selectare examinează ofertele depuse.

(2) Ofertele depuse se evaluează potrivit criteriilor stabilite în comunicatul informativ.

(3) Pentru a selecta cea mai avantajoasă ofertă, comisia de selectare evaluează ofertele potrivit următoarelor criterii: calitatea, valoarea tehnică, caracterul estetic și funcțional, caracteristicile de mediu, costurile de funcționare, rentabilitatea, data livrării și termenul de livrare sau de execuție.

(4) După examinarea tuturor ofertelor primite, comisia de selectare întocmește raportul de evaluare a ofertelor recepționate și decide privitor la desemnarea agentului economic partener la crearea zonei de control vamal sau respingerea tuturor ofertelor.

(5) Ofertanții ale căror oferte au fost respinse sînt în drept să conteste decizia comisiei de selectare la aparatul central al Serviciului Vamal, în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe pagina web oficială a Serviciului Vamal a comunicatului informativ referitor la decizia comisiei de selectare.

(6) Contestația de la alin. (5) se examinează în termen de 30 de zile de către Serviciul Vamal, care decide asupra contestației, fapt adus la cunoștință solicitantului. Decizia Serviciului Vamal privind respingerea contestației sau neinformarea în termen a solicitantului nu îl privează pe acesta de dreptul de a se adresa în instanța de contencios administrativ.

Art 186-4 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului