Articolul 186 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Zonele de control vamal

(1) La frontiera vamală, în locul unde se efectuează operaţiunile de vămuire, în locul amplasării organului vamal, precum şi în alte locuri stabilite de Serviciul Vamal, sînt create zone de control vamal.

(2) Procedura creării şi delimitării zonelor de control vamal este stabilită de Serviciul Vamal.

(3) Desfăşurarea activităţii de producţie, activităţii comerciale şi de altă natură, trecerea mărfurilor, mijloacelor de transport, persoanelor, inclusiv a factorilor de decizie din autorităţile publice, peste frontiera acestor zone şi în perimetrul lor sînt posibile numai cu autorizaţia organului vamal şi se vor efectua sub supraveghere vamală, cu excepţia cazurilor prevăzute de legislaţie. Accesul în zona de control vamal este permis numai cu înştiinţarea prealabilă a organului vamal.

(4) Terenurile atribuite organelor vamale în scopuri vamale de la punctele de trecere a frontierei de stat pot fi date în comodat organelor de stat, iar altor subiecţi se vor atribui terenurile respective în comodat în bază de concurs în modul stabilit de Guvern, celelalte forme contractuale realizîndu-se doar conform prevederilor Codului civil.

Art 186 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului