Articolul 49-2 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Condiții generale de acordare a autorizației pentru utilizarea procedurilor simplificate de tranzit

(1) Procedurile simplificate prevăzute la art. 49-1 se acordă numai agentului economic care:

1) este rezident în sensul art. 5 pct. 5) din Codul fiscal;

3) aplică în mod frecvent regimul vamal de tranzit sau față de care organul vamal nu are suspiciuni referitoare la capacitatea de a îndeplini obligațiile legate de acest regim ori, în cazul procedurii simplificate prevăzute la art. 49-1 lit. e), primește frecvent mărfuri plasate sub regim de tranzit. Se consideră că o persoană aplică în mod frecvent regimul vamal de tranzit atunci cînd efectuează/va efectua cel puțin 50 de operațiuni de tranzit național într-un an calendaristic;

4) respectă condițiile stabilite la art. 195-3 alin. (1) pct. 1), 3), 4) și 5).

(2) Pentru a garanta gestionarea corectă a procedurilor simplificate de tranzit, autorizația nu se acordă decît în cazul în care:

a) organul vamal poate asigura supravegherea și controlul regimului vamal de tranzit;

(3) În cazul în care solicitantul este titularul unei autorizații de agent economic autorizat pentru simplificări vamale sau a unei autorizații de agent economic autorizat pentru simplificări vamale/securitate şi siguranţă, condiţiile menţionate la alin. (1) pct. 4) se consideră ca fiind îndeplinite.

(4) Procedurile simplificate stipulate la art. 49-1 se aplică agenților economici care corespund condițiilor prevăzute la alin. (1) și (2) din prezentul articol în baza autorizației emise de către Serviciul Vamal în termen de pînă la 30 de zile calendaristice de la data acceptării cererii, în modul stabilit de Guvern.

Art 49-2 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului