Articolul 186-6 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Anularea procedurii de concurs de selectare a agentului economic partener la crearea zonei de control vamal

(1) Organul vamal, din proprie inițiativă, are dreptul să anuleze procedura de concurs derulată în vederea selectării agentului economic partener la crearea zonei de control vamal, dacă decizia va fi luată înainte de data emiterii comunicatului informativ privind rezultatul concursului, în următoarele cazuri:

a) au fost depuse numai oferte respinse de comisia de selectare;

b) au fost constatate abateri de la prevederile legislative, ce afectează procedura de concurs derulată în vederea selectării agentului economic partener la crearea zonei de control vamal.

(2) La orice etapă de concurs, comisia de selectare este în drept să adopte decizia privind finalizarea concursului fără a determina cîștigătorul.

(3) Organul vamal are obligația să informeze în scris toți ofertanții, în cel mult 3 zile lucrătoare de la data anulării procedurii de concurs, despre decizia de anulare a procedurii de concurs și încetarea obligațiilor pe care ofertanții și le-au asumat prin depunerea de oferte.

Art 186-6 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului