Articolul 130-4 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Regulile generale de executare silită a obligaţiei vamale

(1) Executarea silită a obligaţiei vamale se face în orele de program şi extraprogram ale organului vamal conform procedurilor legale stabilite.

(2) Dacă plătitorul vamal nu poate fi găsit pe adresele cunoscute, organul vamal va solicita intervenţia autorităţilor publice competente.

(3) În cazul în care plătitorul vamal a fost trecut, complet sau parţial, la evidenţa unui alt organ vamal, dosarul lui şi decizia de executare silită a obligaţiei vamale se remit acestuia în vederea continuării procedurii.

(4) Dacă bunurile sau debitorii plătitorului vamal se află în diferite unităţi administrativ-teritoriale, executarea silită a obligaţiei vamale o efectuează organul vamal de la locul de evidenţă a plătitorului vamal şi, după caz, cu participarea colaboratorului vamal de la locul aflării bunurilor sau de la sediul (domiciliul) debitorului.

(5) Organul vamal este în drept să aplice una sau mai multe modalităţi de executare silită a obligaţiei vamale. Executarea silită a obligaţiei vamale în modul prevăzut la art. 130-2 se face în temeiul unei decizii, emisă pe un formular tipizat aprobat de Serviciul Vamal, care are valoare de document executoriu.

(6) Cheltuielile aferente executării silite a obligaţiei vamale se efectuează de la bugetul de stat, urmînd să fie recuperate din contul plătitorului vamal.

Art 130-4 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului