Articolul 176 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Termenul de depunere a declaraţiei vamale

(1) Declaraţia vamală este depusă la organul vamal de frontieră în ziua lucrătoare imediat următoare zilei de trecere a frontierei vamale, iar în cazul finalizării regimului vamal de tranzit, în decursul unei zile lucrătoare imediat următoare zilei în care regimul vamal de tranzit a fost încheiat.

(1-1) În cazul introducerii animalelor vii supuse carantinei profilactice, termenul de depunere a declaraţiei vamale începe să curgă din ziua finalizării carantinei respective.

(1-2) Se permite depunerea declarației vamale anterior datei estimate la care regimul vamal de tranzit urmează a fi încheiat.

(2) Persoanele fizice care au bunuri nedestinate comercializării în bagajul de mînă şi în bagajul de însoţire depun, la trecerea frontierei vamale, declaraţie vamală o dată cu prezentarea bunurilor.

(3) Termenul de declarare a gazului natural şi a energiei electrice transportate prin conducte sau instalații fixe este din momentul trecerii frontierei vamale pînă la data de 20 a lunii imediat următoare celei de gestiune.

(3-1) În cazul expedierilor poştale internaţionale, declaraţia vamală este depusă la organul vamal în termen de până la 7 zile calendaristice din momentul trecerii frontierei vamale.

(4) Responsabil pentru depunerea declaraţiei vamale în termenul stabilit este titularul mărfurilor sau mijloacelor de transport supuse declarării. În cazul plasării mărfurilor sau mijloacelor de transport sub regimul vamal de tranzit, responsabil pentru depunerea declaraţiei vamale în termenul stabilit este titularul mărfurilor sau mijloacelor de transport supuse declarării ori, în lipsa acestuia, transportatorul lor.

Art 176 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului