Articolul 256 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Certificarea refuzului sau imposibilităţii de semnare a procesului-verbal

(1) Refuzul contravenientului, martorului sau al unei alte persoane de a semna procesul-verbal privind actul de procedură la care au participat este consemnat în procesul-verbal şi certificat prin semnătură de către colaboratorul vamal care l-a întocmit, precum şi, după caz, de martorii asistenţi.

(2) Persoanei care a refuzat să semneze procesul-verbal i se acordă posibilitatea de a expune motivele refuzului. Expunerea de motive se încorporează în procesul-verbal sau se anexează la el.

(3) Dacă una dintre persoanele indicate la alin.(1), din anumite cauze, nu poate semna procesul-verbal privind actul de procedură, faptul este consemnat în procesul-verbal şi certificat prin semnătură de către colaboratorul vamal care l-a întocmit, precum şi, după caz, de martorii asistenţi.

(4) În cazul în care contravenientul sau martorul nu au putut din anumite cauze să semneze procesul-verbal de audiere, este invitată o persoană neinteresată care, cu acordul persoanei audiate, certifică prin semnătură veridicitatea declaraţiilor sau depoziţiilor consemnate.

Art 256 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului