Articolul 54 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Autorizaţia de antrepozitare

(1) În vederea obţinerii autorizaţiei de antrepozitare, solicitantul depune, pe suport de hîrtie, în format electronic sau prin intermediul ghișeului unic electronic de solicitare a actelor permisive, o cerere, conform modelului stabilit de Hotărîrea Guvernului nr. 1140/2005 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a destinaţiilor vamale prevăzute de Codul vamal al Republicii Moldova, la care anexează documentele ce confirmă întrunirea următoarelor condiţii:

a) sînt respectate cerinţele stabilite în art. 50 alin. (5);

b) încăperile sau alte locuri declarate în calitate de antrepozit vamal se află la aceeaşi adresă poştală;

c) biroul vamal în a cărui rază de activitate se află antrepozitul vamal a elaborat şi a aprobat schema tehnologică de lucru.

(1-1) Modul de solicitare, acordare, suspendare și retragere a autorizației de antrepozitare este stabilit de Legea nr. 160/2011 privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător în partea în care nu este reglementat de prezentul cod.

(2) Autorizaţia de antrepozitare se eliberează numai persoanelor juridice din Republica Moldova.

(3) Autorizaţia de antrepozitare se eliberează pe un termen de pînă la 2 ani.

(4) Autorizaţia de antrepozitare sau refuzul acordării acesteia se eliberează în termen de 30 de zile calendaristice de la data depunerii cererii.

(5) Refuzul acordării autorizaţiei de antrepozitare se prezintă solicitantului în formă scrisă, cu indicarea expresă a motivului refuzului şi a normei de drept ce serveşte ca temei pentru refuz.

(6) Autorizaţia de antrepozitare se suspendă în cazul nerespectării de către antrepozitar a obligaţiilor faţă de organul vamal stipulate la art. 53 alin. (1) lit. a) sau se retrage în cazul nerespectării de către antrepozitar a obligaţiilor faţă de organul vamal stipulate la art. 53 alin. (1) lit. b) și c).

Art 54 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului