Articolul 141-4 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Termenul de valabilitate a deciziei prealabile privind clasificarea mărfurilor

(1) Decizia prealabilă privind clasificarea mărfurilor este valabilă pentru o perioadă de 3 ani, începînd cu data emiterii.

(2) În cazul în care se constată că la emiterea unei decizii prealabile s-au luat în considerare informaţii eronate sau incomplete, Serviciul Vamal va recurge la anularea acesteia.

(3) Decizia prealabilă încetează de a fi valabilă în cazul:

a) adoptării unor reglementări noi incompatibile cu ea;

b) revocării din cauza comiterii de greşeli la emiterea ei, titularul urmînd să fie notificat despre acest fapt.

(4) Prevederea alin.(3) lit. a) se aplică de la data intrării în vigoare a actelor normative menţionate, iar cele de la lit. b), de la data primirii notificării.

(5) Titularul unei decizii prealabile de clasificare a mărfurilor care a încetat să mai fie valabilă conform alin.(3) lit. b) poate folosi în continuare informaţia referitoare la clasificare la stabilirea drepturilor de import şi/sau de export, precum şi a altor drepturi, pe o durată de 6 luni. Acest termen se instituie numai în situaţia în care titularul are încheiate contracte ferme pentru cumpărarea sau vînzarea mărfurilor în temeiul deciziei prealabile înainte ca încetarea valabilităţii să se fi produs.

Art 141-4 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului