Articolul 202-15 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Expertiza suplimentară şi cercetarea (expertiza) repetată

(1) Dacă organul care a dispus cercetarea (expertiza) sau instanţa de judecată consideră că raportul expertului nu este suficient de clar sau complet, poate fi dispusă efectuarea de către acelaşi expert sau de către un alt expert a unei expertize suplimentare.

(2) În cazul în care concluziile expertului nu sînt întemeiate, există îndoieli în privinţa lor sau a fost încălcată ordinea de efectuare a cercetării (expertizei), poate fi dispusă efectuarea unei expertize repetate de către un alt expert sau de o comisie de experţi. La efectuarea expertizei repetate se poate pune şi problema autenticităţii metodelor utilizate anterior.

(3) Experţii care au efectuat cercetarea (expertiza) anterioară pot oferi altui expert sau comisiei de experţi explicaţii, dar nu au dreptul să participe la efectuarea investigaţiilor şi la finalizarea concluziilor.

(4) În cererea sau în ordonanţa prin care s-a dispus expertiza repetată trebuie să fie concretizate motivele efectuării ei sau respingerii raportului iniţial.

(5) În cazul desemnării unei expertize suplimentare ori unei expertize repetate, expertului sau comisiei de experţi i se prezintă toate materialele relevante expertizei şi raportul iniţial.

Art 202-15 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului