Articolul 275 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Examinarea de către aparatul central al Serviciului Vamal a deciziei asupra cazului de contravenţie vamală

(1) După examinarea plîngerii persoanei vizate în decizie, a avocatului sau a reprezentantului ei sau ca o măsură de control asupra respectării legalităţii în cadrul efectuării actelor de procedură sau al cercetării cazurilor de contravenţie vamală, aparatul central al Serviciului Vamal examinează decizia organului vamal asupra cazului de contravenţie vamală şi emite una din următoarele hotărîri:

a) decizia nu se modifică, iar plîngerea nu este satisfăcută;

b) decizia este anulată, iar dosarul remis pentru o nouă cercetare sau în procedură suplimentară;

c) decizia este anulată, iar dosarul clasat;

d) sancţiunea aplicată pentru contravenţie vamală este modificată fără a fi agravată;

e) decizia privind aplicarea de sancţiune pentru contravenţie vamală este anulată şi este emisă una din deciziile prevăzute la art.268 alin.(1) lit. c) şi d).

(2) În cazurile prevăzute la alin.(1) lit. b)- e), aparatul central al Serviciului Vamal emite o decizie. Despre decizia emisă este încunoştinţat în scris reclamantul, iar despre decizia emisă cu privire la controlul asupra respectării legalităţii în cadrul efectuării actelor de procedură sau cercetării cazurilor de contravenţie vamală se încunoştinţează persoana vizată în decizia asupra cazului de contravenţie vamală.

Art 275 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului