Articolul 303 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Acceptarea cererii de intervenţie a organului vamal

(1) În cazul în care acceptă cererea de intervenţie a organului vamal, Serviciul Vamal stabileşte perioada de intervenţie de pînă la un an din data emiterii deciziei de acceptare. La expirare, acest termen poate fi prelungit cu condiţia respectării art.302-1 şi după plata oricărei datorii pentru care titularul este răspunzător.

(2) Serviciul Vamal prezintă organelor vamale subordonate cererile de intervenţie acceptate pentru a se lua măsurile de rigoare în cadrul operaţiunilor de vămuire.

(3) Prevederile art 302-1 se aplică în modul corespunzător în cazul solicitărilor de prelungire a perioadei de intervenţie.

(4) Perioada de prelungire în decursul căreia organele vamale trebuie să intervină începe din ziua lucrătoare următoare datei de expirare a perioadei anterioare şi nu depăşeşte un an calendaristic.

(5) Serviciul Vamal va suspenda intervenţia organului vamal pînă la expirarea perioadei în decursul căreia organul vamal trebuie să intervină, în cazul în care titularul de drept:

a) nu respectă obligaţia privind returnarea mostrelor, după cum este prevăzut la art.304 alin.(6);

b) nu iniţiază o procedură de distrugere a mărfurilor contrafăcute.

Art 303 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului