Articolul 302 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Măsurile prealabile depunerii cererii de intervenţie a organului vamal

(1) În cazul în care nu este depusă cerere de intervenţie sau pînă la acceptarea acesteia, organul vamal este obligat să suspende operaţiunea de vămuire şi/sau să reţină, pe un termen de 4 zile lucrătoare, mărfurile aflate în una din situaţiile prevăzute la art.301 dacă are temeiuri suficiente de a considera că aceste mărfuri aduc atingere unui drept de proprietate intelectuală. Organul vamal notifică titularul de drept şi declarantul/destinatarul/proprietarul mărfurilor, dacă aceştia din urmă sînt cunoscuţi, despre măsura aplicată, după un model stabilit de Guvern. Termenul de 4 zile lucrătoare începe să curgă de la data la care titularul de drept a primit notificarea.

(2) Dacă în termenul prevăzut la alin.(1) titularul de drept nu depune cerere de intervenţie, organul vamal ridică măsura de reţinere a mărfurilor şi/sau efectuează vămuirea acestora, cu condiţia satisfacerii celorlalte exigenţe legale.

(3) În cazul prevăzut la alin.(1), organul vamal poate solicita informaţii referitor la dreptul protejat titularului de drept pînă la notificarea acestuia despre o posibilă încălcare a unui drept de proprietate intelectuală.

Art 302 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului