Articolul 184-3 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova. Autorizarea procedurilor simplificate

(1) Procedura declarației simplificate se aplică agenților economici care corespund condițiilor prevăzute la art. 195-3 alin. (1) pct. 3) și pct. 4) lit. f), h) și i), în baza autorizaţiei emise de către Serviciul Vamal în termen de pînă la 60 de zile calendaristice de la data acceptării cererii şi documentelor anexate, în modul stabilit de Guvern.

(1-1) Procedura de vămuire la domiciliu se aplică agenților economici care corespund condițiilor prevăzute la art. 195-3 alin. (1) pct. 3)–5), în baza autorizaţiei emise de către Serviciul Vamal în termen de pînă la 60 de zile calendaristice de la data acceptării cererii şi documentelor anexate, în modul stabilit de Guvern.

(1-2)În cazul în care există o cauză penală intentată, remisă pentru examinare în instanță, care ar afecta îndeplinirea de către solicitant a condiției prevăzute la art.195-3 alin. (1) pct. 3), termenul de examinare a cererii pentru acordarea autorizației de utilizare a procedurilor simplificate se suspendă pînă la data la care hotărîrea judecătorească rămîne definitivă.

(2) În cazul în care Serviciul Vamal consideră că cererea și documentele anexate depuse nu conțin toate informațiile necesare, acesta solicită, în termen de 30 de zile calendaristice, agentului economic care a depus cererea să furnizeze informațiile necesare pentru justificarea cererii.

(3) Serviciul Vamal informează, în termen de 10 zile lucrătoare, agentul economic cu privire la acceptarea cererii sale şi cu privire la data de la care curge termenul de emitere a autorizaţiei pentru utilizarea procedurilor simplificate.

(4) Condițiile speciale de utilizare a procedurilor simplificate în cazul anumitor regimuri vamale se stabilesc de Guvern.

Art 184-3 Codul vamal al Republicii Moldova* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1149 din 20.07.2000

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului